Обмислят въвеждането на зелена зона в Студентски град

Жителите на квартала масово паркират на тротоарите, с което създават редица препядствия за пешеходците

28.03.2016 | 13:50 Редактор:
Обмислят въвеждането на зелена зона в Студентски град
Обмислят въвеждането на зелена зона в Студентски град

Заради неправилно паркиралите коли в Студентски град придвижването в района се явява истинско предизвикателство. Хората трябва да вървят между автомобилите и да стъпват в кал. Най-сериозен е проблемът за младите майки, които са принудени да бутат количките върху разрушените тротоарни настилки. 

"Направиха ремонт на улиците. Има на доста места тротоари, но въпреки всичко хората паркират по тротоарите и е сложно, на мен ми се налага да слизам на шосето понякога", разказват жители на комплекса пред Bulgaria ON AIR. Те признават, че намирането на свободно място за паркиране наистина е задача с повишена трудност. 

Все още не е ясно дали и в кои райони на студентски град ще се въведе зелена зона. В момента екип от експерти в районната община изготвя подробен анализ на улиците и площите за паркиране в квартала, за да се реши къде трябва да бъде зонирано. Обмисля се и абонамент за живеещите в района. 

Докладите на районното кметство ще бъдат представени пред столичния общински съвет, който ще реши дали паркирането в Студентски град ще бъде платено. 

Повече по темата вижте в репортажа на Милена Енчева и оператора Петър Хамамджиев: