В "Младост", "Лозенец", "Студентски град" най-често спират на зелените площи

Столична община започва кампания "Аз не паркирам на зелени площи"

15.03.2016 | 15:30 Редактор: Ирина Георгиева
Bulgaria ON AIR, Архив

Най-много случаи на неправилно паркиране върху зелени площи са констатирани в районите "Младост", "Лозенец", "Студентски град", "Красно село" и "Красна поляна". Това отчете директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева пред Агенция "Фокус".

Статистиката за 2015 г. показва още, че по Наредбата за организацията на движението са съставени 3 046 броя актове, годни за наказателни постановления.

Още по темата

"Дадени са 17 000 констативни протокола с предписание. Това ще рече, че са констатирани около 20 000 нарушения. Направени са и 4 810 броя глоби с фиш, а тези с квитанции са много повече. По зелената система започнахме да работим в края на годината с глоби с фиш и имаме само 15 броя. Дадени са 3 800 констативни протокола и имаме 1 530 актове по зелената система", уточни тя.

"Към днешна дата по Наредбата за изграждане и опазване на зелената система, при положение че е още зимен сезон, имаме вече 2 720 броя констативни протокола, а нарушенията най-вероятно са около 3 000, защото има 24 глоби с квитанции, както и има актове. Нарушенията са от 1 януари до 14 март", добави инж. Георгиева. 

Тази статистика дава основание отново да се напомни на гражданите, че не трябва да паркират върху детски площадки и зелени площи и да се започне кампанията "Аз не паркирам на зелени площи", обобщи тя.