fallback

Мним полицай спира за проверка в Пловдив

Разследването на криминалистите започнало след сигнал от две момчета

26.03.2016 | 08:45 Автор: Ирина Георгиева

В Пловдив хванаха мъж, представял се за полицай. Разследването на криминалистите започнало след сигнал от две момчета - на 19 и 18 години.

Момчетата разказали, че на 12 март, пътувайки с колата си по бул. "Източен”, били застигнати от черно БМВ. Автомобилът бил със спуснати сенници и стикер "Национална полиция", а отпред на таблото била поставена полицейска лампа.

Още по темата

През сваления прозорец шофьорът на немската кола показал документ, наподобяващ карта на служител от МВР, и разпоредил на младежите да отбият в страни за проверка, пише в. "Монитор". При слизане от колата мъжът демонстрирал, че носи оръжие под връхната си дреха и накарал момчетата да сложат ръцете си на капака, докато претърсва автомобила им.

През цялото време на "проверката полицаят" разговарял на мобилния си телефон, създавайки впечатление, че подава информация на свои колеги.

По случая било образувано досъдебно производство, а в хода на предприетите действия за разкриване на извършителя на измамата криминалистите установили и задържали Д.К. на 33 г. от Кричим. В управляваното от него БМВ са открити и иззети газов пистолет, за притежанието на който не е уведомил по надлежния ред, метален знак на Съюза на българските командоси, стикер с надпис на Национална полиция, ЛЕД лампа.

Мъжът е привлечен като обвиняем, а с постановление на районната прокуратура в Пловдив е с мярка за неотклонение "подписка". 

fallback
Още от България
fallback