fallback

За втори път отложиха делото на акушерката Емилия Ковачева

Подсъдимата за опита за убийство на малката Никол се оплака от здравословни проблеми

17.03.2016 | 13:05 Автор: Ирина Георгиева

За втори път не тръгна делото на акушерката Емилия Ковачева. Тя е подсъдима за опит за убийство на малката Никол преди година в столичната болница "Софиямед". 

Още по темата

Емилия Ковачева се оплака от здравословни проблеми и съдът отложи делото за 18 април, съобщи БНР. Предишният път делото се отложи, защото Ковачева и защитата ѝ искаха достъп до видеозаписите от дежурството на акушерката. Оказа се, че и днес не са успели да се запознаят с тях, но съдът отложи делото заради здравето на Ковачева и после разпореди психиатрична експертиза, която да установи дали тя може да участва пълноценно в процеса.

По повод днешните обструкции на адвоката на Ковачева Владислав Янев, че медиите манипулират делото, че получава късно записите и доказателствата, и че не се обръща внимание на това, че клиентката му е болна, прокурор Николай Христов коментира, че адвокат Янев е като добре сложен учебник - научил си е урока и повтаря едно и също.

"Едва ли не прокуратурата е виновна за съществуването на този процес", коментира още той.

Христов се надява, че следващият път делото ще успее да тръгне по същество, а днес заподозря Ковачева и защитата ѝ, че нарочно го бавят.

fallback
Още от България
fallback