fallback

Кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ стават ясни през юни

Не трябва да се забравя в какъв период Плевнелиев беше държавен глава, призова той

12.03.2016 | 14:24 Автор: Ирина Георгиева

През юни ще станат ясни кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ. Това заяви народния представител от ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов във връзка с предстоящите президентски избори по време на изказването си в рамките на форума "Предприемачеството – двигател за развитие на България" в Хасково.

Още по темата

"Партия ГЕРБ ще си има свои кандидати за президент и вицепрезидент. Тези кандидати ще бъдат обявени през май-юни, защото в момента все пак трябва да отдадем необходимото уважение към сегашния президент", заяви Цветанов, предаде Агенция "Фокус".

Не трябва да се забравя в какъв период Плевнелиев беше президент, призова той.

"В период, в който имаше политическа нестабилност, политическа конфронтация и агресивност, която повярвайте беше губеща за всички – и партии, и общество, и държава. Два служебни кабинета дадоха възможността да се проведат избори. Последните предсрочни парламентарни през 2014 година дадоха тази устойчивост, която имаме днес.", посочи Цветанов. 

Президентските избори ще бъдат тема на реален разговор през май и може би през юни ГЕРБ ще обяви съответните номинации, съобщи той.

"Мога да ви уверя, че кандидатите ни за президент и вицепрезидент ще бъдат най-добрите и ще получат широка обществена подкрепа не само от нашите структури, но ще бъдат добре възприети и от други политически формации и разбира се преди всичко от обществото, защото то е основният работодател при назначаването на президент и вицепрезидент. Ще се подготвим много добре", увери той.

fallback
Още от България
fallback