fallback

Автомобил потънал в Дунав край Русе, изплува днес

Той е престоял няколко дни в реката, без да се знае точното му място

27.01.2016 | 17:00 Автор: Ирина Георгиева

Лек автомобил е потънал във водите на Дунава при Русе, съобщиха кореспондентите на Bulgaria ON AIR репортерът Емил Колев и операторът Емил Димитров. Той е престоял няколко дни в реката, без да се знае точното му място. Едва днес колата се е показала на повърхността и бе извадена с помощта на кран.

Инцидентът е станал миналият четвъртък (21 януари) на кея на Пристанище Изток. Две са версиите как колата се е озовала в реката.

"При маневриране този автомобил е паднал от въглищния кей на пристанище Изток. Водата го е влачила, той се е повозил отгоре и като е глътнал вода - се е скрил." - предполага изп.директор на Дунавски драгажен флот Валери Иванов.

"И ние не знаем, оставихме я там вечерта … колата стояла там на гараж, на паркинг, хлъзнала се е от леда." - добави шофьорът на автомобила Димитър Енчев.

Автомобилът е паднал от 8 метра височина и е потънал в района на товарния пристан на Драгажния флот. Това е създало доста притеснения за корабоплаването. Едва днес част от колата се е подала на повърхността.  

"Може да ни направи беля, защото ако попадне във винтовете на кораб, може и да се пробие съд…и понеже почна да пада водата - късмет, че тя се е нанизала тук и днес я откриваме…" - добави Иванов.

Автомобилът бе изваден с помощта на товарен кран и ще бъде предаден на собствениците му.

 

fallback
Още от България
fallback