fallback

Минусовите температури взеха жертва в Пазарджик

Увеличава се броят на пострадалите заради леда в София

24.01.2016 | 16:10 Автор: Ирина Георгиева

Минусовите температури взеха жертва в Пазарджик. 61-годишен бездомник е изкарал предишната нощ на пейка в един от парковете на града. Тогава термометрите показваха минус 21 градуса.

Мъжът е открит на 24 януари сутринта открит без жизнени функции от минувачи. Той е бил транспортиран в болница, но заради тежкото състояние, в което се е намирал, лекарите не са успели да го спасят.

Междувременно над 50 пострадали заради леда са минали през спешния травматологичен кабинет в "Пирогов" само за няколко часа на 24 януари, съобщават от лечебното заведение. Близо 20 от тях са хоспитализирани, а част от пострадалите вече са оперирани.

Така от 23 януари сутринта до днес на обяд над 200 пострадали заради заледените участъци са потърсили помощ по спешност от травматолог в "Пирогов". В обявения за най-студен ден от годината и днес на над 50 пострадали им се наложи да бъдат хоспитализирани. Най-често хората са идват в университетската спешна болница, заради наранявания в областта на горните и долните крайници. 

Лекарите съветват хората да бъдат изключително внимателни, ако им се налага да излизат днес. Ако се налага да отидат някъде, то нека да са обути с обувки, чиито подметки са добри и създават стабилност на краката.

fallback
Още от България
fallback