Минусови температури удариха и София

Заради ниските температури над 200 души са били настанени в кризисния център за бездомни

24.01.2016 | 15:46 Редактор: Васил Детелинов
Минусови температури удариха и София

В София стотици хора без покрив над главата потърсиха топлина в Центъра за кризисно настаняване на бездомни. В столицата температурите паднаха до минус 15 градуса.

В София термометрите по спирките на градския транспорт показваха температури между -15 градуса и  -10 градуса. Заради големият студ улиците опустяха, пазарите също. Навън се излиза само за дребни покупки. Тази компания обаче не се страхува от минусовите градуси и спазва традицията си всеки почивен ден да пие кафе навън.

В следващите дни синоптиците обещават по меко време. Зимата няма да си тръгне скоро.

 "През следващите дни ни започва повишение на температурите и омекване на времето . През нощта срещу вторник от север на юг ще превали сняг а в северозападните райони ще ма условия за образуване на поледици. Не се очакват валежи. Слънце и в планините. При нас седи най- ниската температура в Севлиево е  от 1942 година и е -35,4 градуса. -обясни дежурния синоптик в НИМХ на БАН Георги Цеков.

Заради ниските температури над 200 души са били настанени в кризисния център за бездомни в Столицата. А над 140 души пък са потърсили помощ в травматологичния кабинет на Пирогов през изминалото денонощие.