fallback

Сидеров: Не казвам, че съм ангел-херувим

На 7 март ще продължи делото срещу Сидеров за инцидента на летище Варна

19.01.2016 | 16:28 Автор: Ирина Георгиева

На 7 март ще продължи делото срещу лидерът на "Атака" Волен Сидеров за инцидента на летище Варна. СГС уважи искането на защитата на Сидеров и ще разпита още свидетели на случая. 

Скандалът започва на вечерния полет от София за Варна на 6 срещу 7 януари 2014г. Сидеров пътувал в първа класа с част от своя екип, в който са били Деница Гаджева и Десислав Чуколов. Разговорът между тях се водел на висок тон и пътничка направила забележа на Сидеров. Лидерът на "Атака" влязъл в словесен сблъсък жената, която се оказва дипломат - културното аташе на Франция - Стефани Дюмортие.

Друг пътник 30-годишния варненец Димитър Бахнев се възмутил от поведението на Сидеров и му направил забележка. Спорът между двамата продължил в автобуса към терминала на Летище Варна. Свидетели твърдят, че Сидеров му се нахвърлил с юмруци. Други казват, че юмрук в лицето е получил и полицай, който се опитал да се намеси и да успокои напрежението. Той все пак успял да предотварти разрастването на скандала в бой и впоследствие си извадил медицинско свидетелство. От прокуратурата официално съобщават, че пътниците не са провокирали по никакъв начин гнева на Сидеров.

На 19 януари лидерът на националистите се определи като политическа жертва. Поводът бе внесеният вчера обвинителен акт срещу Сидеров и депутата Десислав Чуколов за инцидента в клекшоп от октомври 2015 г. на столичната ул. "Раковски". Двамата ще отговарят пред съда за нарушаване на обществения ред и за непристойно поведение.

"Не казвам, че съм добър или най-добрият, а че срещу мен има несправедливи обвинения и лъжесвидетелства. Не казвам, че съм ангел-херувим. Казвам, че срещу политик като мен много лесно може да се направят лъжесвидетелства и скалъпени обвинения." - обясни Сидеров пред журналисти.

Лидерът на "Атака" отрече да е удрял или нападал полицаи при инцидента с клекшопа. По думите му полицаите, които са свидетелствали срещу него лъжесвидетелстват.

 

fallback
Още от България
fallback