fallback

Нов разстрел в София

Собственикът на модна къща Агресия Александър Антов открит мъртъв в Бистрица на 8 януари

09.01.2016 | 12:23 Автор: Мария Аладжова

Собственикът на модна къща "Агресия" Александър Антов бе открит мъртъв близо до дома си в кв. "Бистрица" в София на 8 януари вечерта.

Още по темата

МВР съобщи, че сигналът е получен снощи /8 януари, бел.ред./ към 21.00ч. на 112. В полунощ е било открито тялото, в гората, близо до дома на бизнесмена, с две огнестрелни рани в главата. Убийството е извършено към 18ч. на 8 януари.

По информация на репортер на Bulgaria ON AIR една от версиите на покушението е, че Антов е бил застрелян докато разхождал кучето си. Той излязъл от дома си и повече не се прибрал.

Снощи около 21ч. кучето на Антов се прибрало само и семейството потърсили 112.

Семейството на Антов не е имало проблеми, каза кметът на Бистрица Николай Гюров. Бизнесменът нямал охрана. Според кмета на Бистрица убийството е „от битов характер“. Сигурността на квартала е „безупречна“, каза кметът Гюров.

Съсед е чул три изстрела:

„Тук постоянно гърмят, за празници.. всеки стреля“.

СДВР и Софийска градска прокуратура разследват престъплението. Открито е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Назначена е съдебно–медицинска, биологична и балистична експертиза. Полицията отказва да дава подробности по случая, докато тече разследването.

Работи се по всички версии, каза Антон Златанов от СДВР.

Вижте репортажа от Бистрица.

Това е втори разстрел в рамките на седмица. На 7 януари в столичния кв. "Градина" неизвестни извършители отнеха живота на Веселин Стоименов - по прякор Веско Дебелия.

Александър Антов е един от най-известните дизайнери в България. Неговата компания изнася 95% от продукцията си. Шие за световни брандове. Модната къща е основана преди 25г. Компанията е представител на бранда Polo Ralph Lauren. Според Търговския регистър през лятото на 2015 Антов е прехвърлил повечето фирми на дъщеря си.

 

/Снимка: Bulgaria ON AIR/

fallback
Още от България
fallback