Няколко са версиите за убиството на Веселин Стоименов

На мястото на убийството са намерени 7 гилзи

08.01.2016 | 17:57 Редактор: Васил Детелинов
Няколко са версиите за убиството на Веселин Стоименов

Нарушени финансови и икономически интереси. Това са основните версии, по които работят разследващите след убийството на 53–годишния Веселин Стоименов късно снощи. Мъжът бе прострелян в жилищен комплекс от затворен тип в близост до столичния булевард Симеоновско шосе.

Бизнесменът няма криминално минало, съобщиха от Софийската градска прокуратура Извършителите се издирват. Стоименов е собственик на фирми в София и по морето и е свързан с ликвидацията на групировката ВИС- 2.

Веселин Стоименов е отивал на гости при приятелка в затворения луксозен комплекс. Малко след 20.30 часа в четвъртък, тя го открива мъртъв пред входа на кооперацията. На мястото са намерени 7 гилзи. Това е информацията, потвърдена до момента от прокуратурата.

По неофициални данни част от изстрелите са улучили Стоименов в корема и гърдите. Произведен е и един контролен изстрел в главата. Предполага се, че извършителите са трима. Единият е стрелял, вторият го е прикривал, а третият е чакал в автомобил наблизо. Районът е тих, много от жилищата са необитавани, а по оградите им има охранителни камери.

Видеозаписите от камерите са иззети и се проверяват. Час след стрелбата, в Студентски град беше намерен подпален автомобил. Предполага се, че извършителите са избягали с кола. Предполага се също, че това е опожареният автомобил, открит в студентски град, малко след убийството.

 Софийската градска прокуратура е започнала разследване. Делото се води срещу неизвестен извършител.

"Работи се по всички версии, за наличието на личен мотив и за бизнес или финансови интереси , но разследването е в началото си и не може да се каже какъв е мотивът за убийство. Работи се и по версии включително и на този автомобил с, но не е удачно да се изнася повече информация."- съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Павел Панов.

 От държавното обвинение съобщиха още, че се прави балистична експертиза на гилзите, която трябва да покаже с какво оръжие е убит бизнесменът. Разпитани са свидетели. Направени са повторни огледи на мястото, както и на други два адреса в София свързани със Стоименов. Няма данни да е бил с охрана.

53-годишният Веселин Стоименов е известен с това, че е юридическото лице, извършило ликвидация на ВИС-2. Той е спряган и за наследник на Георги Илиев. Бизнесменът има фирми в София и по морето. Има бизнес и с лодки по река Ропотамо.

Още в репортажа на Васил Детелинов.