Павлова: Положението в Силистра е критично

Над 2600 снегорина са работили през нощта

05.01.2016 | 09:27 Редактор: Ирина Георгиева
Павлова: Положението в Силистра е критично

На 5 януари сутринта най-критично е положението в Силистра, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова за bTV. По думите й в областта са затворени всички пътища за тежкотоварния трафик, а поетапно ще се затварят и за лекия трафик. В момента единственият отворен път е Силистра-Шумен, а тези между Силистра - Русе (покрай Дунав) и Варна ще бъдат затворени, заради силния снеговалеж и тежката обстановка.

Павлова призова пътуващите по магистрала Струма, Благоевград-Дупница, да шофират изключително внимателно, тъй като се е образувала много гъста мъгла. Магистралата е изчистена, няма сняг, но от изпаренията се образува мъгла.

Над 2600 снегорина са работили през нощта, съобщи регионалният министър и определи изминалото денонощие като "сериозно и критично". Тя обясни, че фронтът се е движил от запад на изток, като най-големи затруднения и образували се поледици е имало в Русе и Велико Търново.

"Това наложи през нощта от 01.00 до 05.00 часа абсолютно всички пътища за всички автомобили да бъдат затваряни поетапно, за да бъдат обработвани против обледяване. Леденият дъжд е много по-страшен от снега." - поясни Павлова.

Опасността от заледявания беше преодоляна през нощта както в Източна България, така и в региона на Русе –Търново, до Стара Загора бяха затворени пътищата, защото това беше ситуацията, обясни министър Павлова.