Жителите на село Каменар изкараха деня без ток и вода

Бедстващи хора в района няма, заяви кметът на Каменар Светослав Райков

04.01.2016 | 17:45 Редактор: Ирина Георгиева
Жителите на село Каменар изкараха деня без ток и вода

Жителите на село Каменар изкараха деня без ток и вода, а до обяд имаше един градски закъсал автобус до там, съобщиха кореспондентите на Bulgaria ON AIR Татяна Кисьова и Цветелин Цветков. Кметът Светослав Райков заяви за Черно море, че бедстващи хора в района не е имало и лично той приема сигнали денонощно на мобилния си телефон и в кметството.

Снегът в първите дни на новата година остави варненското село Каменар без комуникации, но не и без настроение.

"В 4:00 часа заминах за работа и имаше ток. След него време не знам какво е станало, но съпругата ми се обади към 6:00 - 7:00 нямаше ток. Не знам кога ще дойде. Питах един комшия, той каза, че на няколко места имало скъсани жици." - коментира една от потърпевшите.

"Носим дърва от сутринта, като няма ток, няма и вода, няма, беше 4-5 часа сутринта няма ток. Като няма ток, няма и вода." - добави друг жител на село Каменар.

Кореспондентите намират кмета на Каменар Светослав Райков на главния път, придружава екипа на  енергоразпределителната фирма, която работи по отстраняването на авариите.

"В момента от сутринта работят отстраняват аварии, доста са авариите, предполагам до час, час и половина ще имаме ток. Това е последната авария, където в момента ни виждате." - поясни кметът.

Райков добави, че бедстващи хора в Каменар няма. Жителите на Каменар заявиха, че в подобни ситуации минали години било много по- зле и пожелаха здраве на всички.

В Каменар има само един човек на хемодиализа, за когото са положени грижи, има хляб за всички и въпреки прекъснатите комуникации денят е учебен.