fallback

Акценти от дебатите на парламентарното гласуване днес

Народните представители избраха Екатерина Захариева със 126 гласа "за", 66 гласуваха "против" и 17 се въздържаха

18.12.2015 | 15:04 Автор: Мария Аладжова

Остри дебати се разразиха днес преди гласуването на кандидатурата на Екатерина Захариева за министър на правосъдието. Лидерът на ДСБ Радан Кънев за пореден път наблегна на опозиционната си позиция, като заяви, че не е съгласен с кандидатурата на Захариева и няма да даде подкрепата си за нея. По думите му предсрочните парламентарни избори са неминуеми. Кънев изрази увереност, че стабилността е невъзможна без реформи.

В дебата участва и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който опонира на Кънев с думите, че именно назначението на Захариева е знак за политическа стабилност. От парламентарната трибуна той заяви, че депутатите от ДСБ не трябва да седят на местата, заемани от тях в залата, тъй като те не отговарят на опозиционната им настроеност.

От името на ДПС Лютви Местан заяви, че са необходими предсрочни парламентарни избори. Според него думата "стабилност" се е превърнала в мантра и не е в състояние да генерира реформи.

Лидерът на БСП "Лява България" Михаил Миков изрази мнение, според което изборът на новия правосъден министър е напълно формален и само имитира стабилност.

Най-важните акценти от дебата чуйте в следващото видео: 

 

fallback
Още от България
fallback