fallback

Борисов поздрави Захариева от Брюксел

Надявам се с Христо Иванов заедно да продължат това, което правеше той, каза премиерът

18.12.2015 | 12:37 Автор: Мария Аладжова

Искам да поздравя Екатерина Захариева, надявам се с Христо Иванов заедно да продължат това, което правеше той. Това заяви от Брюксел премиерът Борисов след избирането на Захариева на поста правосъден министър на България. Борсов заяви пред журналисти, че е следил внимателно дебатите преди гласуването на кандидатурата на Захариева. 

„Така че да се захващат за работа. Приехме промени в Конституцията, които сега трябва и законите да бъдат съобразени с тях. Процесуалните закони са изключително важни, защото промяната в Конституцията е само рамката, промяната в Конституцията е това, което хората само чуват. Законът за Съдената власт и процесуалните закони – промените, ще бъдат това, което хората ще разберат, усетят от промените в съдебната власт – по-бързо производство, по-голяма наказуемост и бърза на тези, които са извършили престъпления. Хората това очакват реално.", каза премиерът цитиран от Агенция "Фокус".

По думите на Борисов той трудно може да си обясни защо няма осъдени високопоставени политици. Той обаче отбеляза, че не правителството дава присъдите и не правителството внася доказателствата. "Затова всички говорим за реформа, за да може тези, които внасят делата в съда да бъдат изрядни, за да може съдът пък да отсъди това, което се очаква - виновните да влязат в затвора", заключи той.

 

fallback
Още от България
fallback