fallback

Дейвид Камерън пристига в България

Британският премиер ще се срещне с Росен Плевнелиев и Бойко Борисов

03.12.2015 | 08:31 Автор: Мария Аладжова

Дейвид Камерън пристига в България днес, за да се срещне с президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов. Това е първото посещение на Камерън в страната ни и е част от  дипломатическата му обиколка, с която премиерът цели предоговаряне на британските отношения с Брюксел

Срещата на Камерън и Борисов ще се състои в Министерски съвет, предава агенция „Фокус”. По време на преговорите двамата ще обсъдят предложенията на Великобритания за реформи в ЕС, касаещи миграционният натиск и сигурността на външните граници.

Още по темата

С държавния глава Плевнелиев Камерън ще се срещне в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. След официалното събитие е планирано посещение в София Тех Парк, където се намира иновационна изложба - част от инициативата на британския министър-председател „Great innovation exchange" за увеличаване на конкурентоспособността на Европа.

В края на месец декември ще се състои среща на върха на ЕС относно предлаганите от Камерън реформи. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че исканията на Лондон са трудно постижими.

fallback
Още от България
fallback