Борисов: Няма хуманни бомбардировки или терористични актове

Всички страни си нанесоха доста рани, истински се радвам, че на срещата на Г-20 големите лидери търсят решение, заяви премиерът

17.11.2015 | 16:47 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов: Няма хуманни бомбардировки или терористични актове

Няма хуманни бомбардировки или терористични актове. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на многофункционален спортен център в гр. Вършец. По думите му "доста рани си нанесоха всички страни".

"Истински се радвам, когато виждам на срещи като тази в Анталия на Г-20, големите лидери да си говорят за проблемите на света. Неслучайно по време на откриването на спортния център във Вършец благодарих и на отчетата, и на духовенството като цяло, че в този момент проявяват загриженост и подканят хората към любов, не към омраза. Още веднъж призовавам всички да бъдат по-умерени в изказа си." - написа Борисов в профила си на социалната мрежа Facebook.

Която и да е религия не признава терористичния акт, посочва Борисов.

"Когато виждаме и Русия, и САЩ, и Германия, и ЕС да сядат и да си говорят е един положителен знак, защото тази конфронтация, която има в момента не е била дори по време на Студената война." - заяви премиерът, цитиран от агенция "Фокус".

"Надявам се в края на всичко това, с обединени усилия, веднъж за винаги да се прекъсне тази война. То е Либия, Ирак, Тунис, Сирия, Ливан, Йемен." - каза още Борисов.