Мария Мусорлиева: случилото се в Арена Армеец е атака срещу ЦИК

Зам.-председателят на ЦИК гостува в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

28.10.2015 | 12:02 Редактор: Мария Аладжова
Мария Мусорлиева: случилото се в Арена Армеец е атака срещу ЦИК

Целенасочена атака и манипулация на общественото мнение – така определи нападките срещу ЦИК зам. председателят на комисията Мария Мусорлиева в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Мусорлиева обясни, че работата на ЦИК е продължила 72 часа и вече са обработени 60 хиляди протокола.

„Администрацията на ЦИК е не повече от десетина-дванайсет човека. Някои си мислят, че ние сме с раздут апарат. Тези хора не са си вдигали главите, семействата ни не са ни виждали.“, коментира тя и допълни, че ОИК-София има същия брой членове при по-малък обем от работа.

Мусорлиева беше категорична, че случилото се е атака срещу ЦИК, с цел да бъде сменен централния орган на власт, „за да отговаря той на политическите представителства и модели, които са в парламента.“

Тя не е била допусната до ОИК-София, за да направи проверка

Тя подчерта, че ЦИК неслучайно е с мандат, установен от Конституционния съд, тъй като една от функциите на комисията е да гарантира спокойното преминаване на властите:

„Заложиха човешки животи, за да изсипят атаката срещу нас, но слава Богу българският народ е достатъчно грамотен и разбра, че софийска общинска избирателна комисия е автономна.“

Мария Мусорлиева ще иска мандата на говорителя на ЦИК Цветозар Томов, тъй като по нейни думи той е давал интервюта в медиите без знанието на комисията.

За финал зам.-председателя на ЦИК обяви, че ще настоява да получи от СЕМ записите на всички предавания, които според нея са уронили престижа на държавната институция. Тя подчерта, че дискредитацията на ЦИК не е в интерес на българския гражданин и нанася щета на националната сигурност.

След изявлението на Мусорлиева, по същата тема се включи и председателя на СИК арх. Николай Христов, който потвърди информацията за липса на организация на работата и определи случката като  „мероприятие за пречупване на волята на участниците и престъпление.“