fallback

Няма да се спира газоподаването след пожара в Павликени

Няма пострадали, няма и опасност за живеещите в околните села

24.10.2015 | 00:50

Авария по магистралния газопровод в близост до Павликени е настъпила рано сутринта на 23 октомври 2015 . Сигнал за пожар е подаден около 06:20ч. Няма пострадали, няма и опасност за живеещите в околните села. Четири пожарни екипа са действали на място, огънят е потушен, съобщи областният управител на Велико Търново Пенчо Пенчев.

Аварията настъпи между линеен кран Патреш и линеен кран Летница. Пожарът е възникнал пожар в землището на село Патреш в следствие на изтичане на газ. Жителите на околните населени места са били уплашени, казаха очевидци пред камерата на Bulgaria ON AIR.

"Газопроводът е гръмнал на границата между селата Недан, Патреш и Батак", каза Георги Серафимов, председател на земеделска кооперация в с. Недан.

Пострадали и жертви няма. Всички защитни системи са сработили, крановете са затворени. Не съществува и опасност за здравето на хората в района. Четирите пожарни екипа са овладели огъня.

"Пожарът е потушен, в 11 часа още", каза проф. Пенчо Пенчев, областен управител на Велико Търново. "До 48 часа всичко ще бъде ремонтирано и съответно няма да бъде спирано подаването на газ".

Газопроводът снабдява с газ хранилищата в Чирен, както и градовете в централната и западната част на Северна България. Причината за аварията предстои да бъде изяснена.

Вижте репортажа от село Недан.

 

 

fallback
Още от България
fallback