fallback

Ще има коледни надбавки за пенсионерите, обеща Борисов

Контрабандата генерираше най-голямата корупция и замърсяването на политическата класа, смята премиерът

12.10.2015 | 15:19 Автор: Ирина Георгиева

Ще има коледни надбавки за пенсионерите, обеща премиерът Бойко Борисов по време на Дискусионна кръгла маса на тема "Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси", организирана от Американската търговска камара в България.

"Контрабандата генерираше най-голямата корупция и замърсяването на политическата класа, на прокуратурата, на съдиите, на митничарите, на данъчните, защото това са огромни пари. От началото на годината досега, благодарение на новите звена, където обеденихме информационните системи с всички горепосочени - там на място ще стоят наблюдаващите прокурори. Цял ден тези 12-13 души стоят в едно помещение и работят заедно по дадена тема. Само от един кантар 17 пъти се вдигнаха приходите само от един кантар. Тези пари са текли години наред - 2,3 млрд. повече сме събрали в бюджета от началото на годината." - коментира премиерът.

Представяте ли си какво е загубила държавата, попита Борисов. Според него вече като им се обединиха системите вече няма как да шикалкавят и врътките им да работят.

"И на нас ни хареса, защото дадохме 100 млн. повече на пенсионерите, планираме за Коледа и Великден пак да го направим." - поясни Борисов.

Той подчерта, че ще бъдат дадени и обещаните 20 млн. лева на учителите, както и 107 млн. лева на тютюнопроизводителите.

"50 млн. за животновъди, 100 млн. за магистралите и мостовете, които падаха. Всичко това е от тези приходи и от звената, които се борят с корупцията. Те са тихи, безмълвни. Скоро в енергетиката ще чуете, така, както и в други места. Няма хубава и лоша корупция. За всички един аршин - който е сгрешил, ще си понесе отговорност. Имаме и волята, и желанието, а това ще доведе много повече инвеститори в България." - посочи Борисов.

fallback
Още от България
fallback