Волен Сидеров ще иска имунитета на Цацаров, ако той поиска неговия

Няма основание за искането на имунитета ми, смята националистът

12.10.2015 | 14:38 Редактор: Ирина Георгиева
Волен Сидеров ще иска имунитета на Цацаров, ако той поиска неговия
Волен Сидеров ще иска имунитета на Цацаров, ако той поиска неговия

Няма основание за искането на имунитета ми. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров при влизането си в съда днес, по повод скандала от 9 октомври вечерта пред столичен клекшоп, където повика икономическа полиция. Тогава той обвини собствениците на магазина, че продават наркотици и контрабандни стоки. По думите няма хулиганска проява и обяви, че ще съди главния коментар на МВР Георги Костов и ръководството на СГС.

"Ще съдя главния секретар на МВР Георги Костов, говорителя на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова, шефа на столичната полиция Младен Маринов и градския прокурор Христо Динев. Питайте ги защо извършиха нарушение на закона и защо преди започване на разследващи действия. Не ми е поискан имунитетът. Много ми е интересно какво искане ще съчини главният прокурор, така че няма никакви следствени действия." - поясни Сидеров.

Няма основание за искане на имунитета ми, но все пак, ако го поискат ще бъде съчинено искане, подчерта националистът.

"Аз тогава ще се занимавам с тези, които го направят. Тогава, аз ще поискам имунитета на този,  който е поискал моят - главният прокурор Сотир Цацаров." - обясни Сидеров.

"Вашата камера беше пет часа там. Къде е хулиганската проява. Защо не я заснехте? Още не са започнали да разследват." - коментира Сидеров.

Лидерът на Атака посочи това, че цитират името му и на Десислав Чуков с хулигански действия е клевета и ще отговарят тези, които я направиха.

Волен Сидеров обвини и медиите, че обслужват Бойко Борисов и властта.

Лидерът на Атака беше днес в съда заради още едно скандално дело, по което той е подсъдим за инцидента на летище Варна.

Междувременно стана ясно, че до края на деня ще стане ясно дали главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска имунитета му.

Чуйте: