fallback

Вложители в Корпоративна търговска банка ще обжалват несъстоятелността в Страсбуг

Поискаха замразяване на несъстоятелността

26.09.2015 | 20:00

Вложители в КТБ ще обжалват обявената несъстоятелност на банката пред Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Това обяви съпредседателят на Сдружението „Ние, гражданите“ Вера Ахундова пред журналити в събота, на 26 септември 2015.

Няколко стотин вложители на фалиралата банка КТБ ще изпратят в началото на октомври индивидуални искове до Страсбург. Вложителите твърдят, че европейското законодателство продължава да бъде системно нарушавано.

Става дума за вложители, които не са обжалвали решение 138 на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ за банкова дейност от 6 ноември 2014.

Основание за претенциите на вложителите е твърдението им, че синдиците не събират вземанията на банката и твърдят, че "ги ограбват за втори път." Вложителите ще подадат и искова жалба до съда в Люксембург.

"Ще поискаме замразяване на несъстоятелността на КТБ и ускорена процедура за делото. Замразяване в духа на спирането на разрушаването на къщите в Гърмен. Затова става въпрос. Ние знаем точната сума и наказателните лихви, за които претендираме“, каза Вера Ахундова.

 

fallback
Още от България
fallback