Списъкът с кредиторите на КТБ бе публикуван в Търговския регистър

В списъка фигурират имената на хора и фирми с признати вземания от банката

18.08.2015 | 12:11 Редактор: Ирина Георгиева
Списъкът с кредиторите на КТБ бе публикуван в Търговския регистър

Списъкът с кредиторите на Корпоративна търговска банка бе публикуван в Търговския регистър. От седмичния отчет на синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев става ясно, че фирмата за разследване на банкови фалити е започнала анализ на 26 нови кредита, пише БНР. Синдиците са изпратили и отговор на молба, свързана с обявения таен търг за имущество, заложено в полза на КТБ.

Списъкът включва имената на кредиторите, основанието за приемането на вземането и размерът му, видът и размера на обезпечението и поредността на удовлетворяване на вземането. В списъка фигурират имената на хора и фирми с признати вземания от банката.

Най-големият кредитор е ФГВБ. От 4 декември 2014 г. до 17 ч. на 17 август 2015 г. той е изплатил 3 647 600 хил. лева на 109 230 вложители. В списъка са вложителите с над гарантираните от държавата 196 000 лева депозити.

В списъка се съдържат имената на граждани и фирми, които все още не са получили парите си от КТБ.

След оповестяването на списъка започва да тече 14-дневен срок на обжалване на решението на синдиците. При подадена жалба те ще имат 7-дневен срок за отговор. Ако кредиторът не е удовлетворен и от него, може да го обжалва пред съда. 

Данните са актуални към 22 юни 2015 г.

Кой и какво има да взима от фалирата банка разказва Христиания Червенкова.