fallback

Бъчварова: Не сме се отказали от проверките в условията на видео заснемане и аудио запис

Много е важно да има контрол по пътищата, подчерта вътрешният министър

03.08.2015 | 10:05 Автор: Ирина Георгиева

Не сме се отказали от проверките в условията на видео заснемане и аудио запис. Това коментира вътрешният министър Румяна Бъчварова пред Нова телевизия. По думите й неправилно се тълкува въвеждането на новите правила за проверки по пътищата.

"До края на годината всички патрулни коли трябва да са оборудвани. Понеже в момента не можем да се справим с наличните и да осъществим толкова строг контрол заради това допуснахме тези месеци да се върне този метод на проверка и затова всъщност не би трябвало да има притеснения." - обясни министър Бъчварова.

"Увеличават се жертвите по пътищата. Предстоят месеци, през които хората пътуват повече, почиват повече и за да можем да ограничим нарушенията, жертвите и пострадалите по пътищата, ние допуснахме, за да допълним - досега съществуваща система за контрол в условие видео наблюдение с допълнителна, която е извън този обхват, защото не може толкова бързо да оборудваме всички патрулки." - допълни министър Бъчварова.

Вътрешният министър смята, че са взети мерки срещу опасността от корупционни практики.

"Имаме такава хипотетична опасност за корупционни практики, но взехме и други мерки, за да ги ограничим. Гражданите могат да поддават сигнали и се надявам, че в крайна сметка резултатът ще бъде положителен за много хора, които могат да станат потенциална жертва на пътя и транспортни произшествия" - коментира вътрешният министър.

Много е важно да има контрол по пътищата, подчерта министър Бъчварова.

"Смятам, че това е основният начин да ограничим ПТП. Ще продължим с проверките за алкохол, наркотици и редовни документи на шофьорите." - допълни вътрешният министър.

fallback
Още от България
fallback