Радан Кънев сравни гласуването на конституционни промени с референдума за Гърция

Политическите сили трябва да разглеждат съдебната реформа като национален приоритет, коментира той

19.07.2015 | 16:57 Редактор: Мариета Иванова
Радан Кънев сравни гласуването на конституционни промени с референдума за Гърция

Гласуването на предлаганите промени в конституцията през следващата седмица ще има характера на референдума за спасителната програма за Гърция, коментира в Разград лидерът на ДСБ Радан Кънев, предава БТА.

Според него едно "не" на предлаганите от правителството промени "ще върне България в първи клас" и ще разклати стабилността, постигната от настоящото правителство. По всяка вероятност това ще доведе и до вътрешнополитическа криза, коментира лидерът на ДСБ. Той отбеляза, че нито една политическа сила не иска такова развитие, и че вярва, че всички партии ще проявят отговорност и ще подкрепят промените, което пък ще има стабилизиращ ефект.

Кънев заяви още, че политическите сили трябва да разглеждат съдебната реформа като национален приоритет, а не през призмата на партийния интерес. Това не е реформа на Христо Иванов, на Радан Кънев, на Бойко Борисов, на ГЕРБ или на Реформаторския блок, а е консенсусно изработена промяна, върху която могат да стъпят всички политически сили, ако не проявят тяснопартийна безотговорност, коментира председателят на ДСБ.

Още по темата

Кънев посети Разград, за да заяви подкрепа на Реформаторския блок за кандидатурата на общинския председател на ДСБ Теодор Ролев за кмет на Разград, който беше издигнат от инициативен комитет като независим кандидат. Кънев отбеляза, че с подкрепата си Реформаторският блок и ДСБ не преследват партийните си интереси, а застават зад стремежа на Ролев да се бори за промяна в Разград.

Той заяви още, че по време на кампанията Теодор Ролев ще бъде освободен от партийни ангажименти, като временно, до местните избори, функциите на председател на общинското ръководство на ДСБ в лудогорския град ще изпълнява друг човек.