К.Симеонов: Парламентарният доклад за КТБ е повърхностен и трябва да се приема комично

Защитникът на Цветан Василев обяви, че до дни ще има аргументирано становище на банкера по доклада за фалита на КТБ, изготвен от специална парламентарна комисия

11.07.2015 | 16:21 Редактор: Кармелита Тонева
К.Симеонов: Парламентарният доклад за КТБ е повърхностен и трябва да се приема комично

Парламентарният доклад за аферата Корпоративна търговска банка е повърхностен, повтаря одитните доклади "копи пейст" и не може да бъде приеман сериозно - това заяви в предаването Полиграф Константин Симеонов - адвокат на банкера Цветан Василев.

Пред журналистката Светла Петрова той призна, че е имало отрицателни практики във фалиралия трезор по отношение на това, че са отпускани кредити на фирми, ръководени от дребни служители в КТБ - секретарки, шофьори и други подобни.

Не може обаче да се твърди, че тези кредити са останали необезпечени, заяви адвокатът. Според Симеонов, в доклада липсват големите виновници за срива на КТБ - а това са БНБ и прокуратурата. Адвокатът каза, че Цветан Василев се е запознал с изводите на парламентарната комисия и ги приема , цитирам, "комично".

Вижте още:

Целият разговор на Светла Петрова с адвокат Симеонов вижте на 11 юли 2015 от 20.30 ч. в предаването Полиграф, тв България он ер