fallback

Цацаров обеща нов обвинителен акт срещу Христов Бисеров до края на юли

Главният прокурор е на мнение, че не е полезна съдебна реформа, която отново да разделя магигстратите

09.07.2015 | 11:02 Автор: Мариета Иванова

До края на юли бившият заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров ще има отново обвинителен акт, заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет, предаде БТА.

По повод на вчерашните изявления на бившия премиер Иван Костов, че никой от Прокуратурата не му е представил преправен негов договор с КТБ и че такъв няма, Цацаров заяви, че никой от Прокуратурата не е излизал в публичното пространство, за да каже, че договорът на Костов бил преправен. Главният прокурор добави, че бившият премиер вчера ясно е обяснил какъв е характерът на договора и той е призован единствено в качеството му на свидетел.

По повод на вчерашната проверка, която Прокуратурата започна в Министерството на правосъдието след статия във вестник,Цацаров заяви, че тя засяга единствено длъжностни лица в Министерството и не е свързана с министъра или идеите му за съдебна реформа.    

Попитан за съдебната реформа, главният прокурор заяви, че не е полезно за системата да се извърши реформа, която ще доведе отново до разделяне на магистратите. Той допълни, че е нормално да се извърши реформа, която се очаква от обществото и от магистратите.

 

fallback
Още от България
fallback