2 юли 2015-какво следим днес

Предстоящи

02.07.2015 | 08:00
2 юли 2015-какво следим днес

Обратното броене към гръцкия референдум

Три дни преди гърците да решат дали всъщност искат да останат в еврозоната или не, битката за бъдещето на страната продължава. В момента Гърция закъснява с плащанията си към МВФ. Германският канцлер каза, че няма да има повече преговори до референдума, а директорът на МВФ предложи в сряда Гърция да започне реформи преди кредиторите да й дадат отсрочка по дълга. Ангела Меркел ще говори следобед, Управителният съвет на ЕЦБ ще заседава във Франкфурт по ELA. Министрите на финансите на Еврогрупата отново ще се съберат привечер за Гърция.

САЩ

Работодателите в САЩ вероятно са добавили около 225 000 работни места през юни, а безработицата е паднала до 5,4% до седемгодишно дъно, прогнозират икономистите преди публикуването на данните за заетостта в Америка. Президентът на Фед Джанет Йелън се търси допълнително засилване на трудовия пазар, за да е сигурна, че инфлацията ще се насочи към целта от 2%, преди да реши дали да повиши лихвите.

Още по темата

България

Пенсионната реформа влиза в парламента-на първо четене ще се гласуват промените в КСО.

Летище София Т2-мониторите за полетната информация вече работят.

Президентът награждава участници в проектирането и строежа на софийското метро.

Иран

Пратениците, преговарящи по ядрената сделка с Иран заличиха различията си по подновяване на санкциите на ООН в случай на неспазване на споразумението и работата по историческия договор продължава. Дипломатите се споразумяха за механизма за връщане на санкциите при нарушение на сделката. Преговарящите са си дали срок до 7 юли да изготвят проекто-текста на окончателния договор. Държавният секретар на САЩ Джон Кери се срещна с руския външен министър Сергей Лавров и обяви, че остават само „процедурни“ въпроси. Американският суров петрол падна под двумесечното дъно, когато се появиха неточни съобщения за проектодоговор.

 

Още по темата

По света

-Падоан: министърът на финансите на Италия Пиер Карло Падоан и Карло Месина, главен изпълнителен директор на Intesa SanPaolo ще говорят на конференция „Финанси за растеж " в Рим.

-Меркел: канцлерът Ангела Меркел открива националната конференция на възрастните граждани (Deutscher Seniorentag) във Франкфурт.

-Юнкер и Московиси: президентът на ЕК Жан-Клод Юнкер и комисарят по финансовите въпроси Пиер Московиси ще говорят на общо заседание на парламентарната комисия по икономически и валутни въпроси и специалната комисия по данъците.

САЩ-американското Министерство на правосъдието започва антитръстово разследване дали авиокомпаниите се договарят за предлаганите седалки-с което може би уреждат помежду си цените. Властите търсят документи, доказващи „нуждата или желанието от намаление на капацитета или ограничение на растежа от компания или друга авиокомпания“ според писмо, изпратено до авиокомпаниите с искане за информация. Седалките и цените са тясно свързани, защото авиокомпаниите губят възможността за повишение на цените, когато капацитетът на индустрията надхвърли търсенето на пътувания. Акциите на авиокомпаниите бяха под натиск тази година заради тревога, че броят на местата расте по-бързо от американската икономика.

- Атина: гърците решават как да гласуват в неделя

- Виена: продължават преговорите с Иран

- Президентът Обама ще говори за икономиката в Уисконсин

- Тенис турнирът в Уимбълдън продължава

 


коментирай >
Още от България
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма