fallback

Калфин: Не са достатъчни политиките в посока интеграция на малцинствата

МТСП ще направи анализ за досегашната работа в тази насока до края на юли

23.06.2015 | 12:58 Автор: Ирина Георгиева

Очевидно е, че мерките и политиките в посока към интеграция на малцинствата, не са достатъчни. Това коментира вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин след подписването на двустранните споразумения с общините Бургас, Русе и Сливен по "Програма за подкрепа на социалното включване на роми и други уязвими групи", предаде Агенция "Фокус".

До края на следващия месец от министерството ще бъде направен анализ за досегашната работа в тази насока, отбеляза министър Калфин.

"До сега са се полагали много усилия и се правят много проекти, които сами по себе си са добри. Проблемът е, че не можем да пречупим отрицателните тенденции, които стават все по-лоши на нарастваща бедност, изпадането от училище на все повече хора, изключване от пазара на труда." - коментира министър Калфин.

"Очевидно е, че мерките, които са взети до момента и политиките, които се правят не са достатъчни. Затова си поставихме за задача до края на следващия месец да направим една оценка и след това действително да набележим мерки, които ще пречупят негативните тенденции." - добави той.

Резултатите от тези мерки няма да дойдат след месец или два, но е важно обществото да е наясно с тях, за да може периодично да се отчитат резултатите, подчерта социалният министър.

"Докато тези тенденции не бъдат пречупени, не можем да кажем, че политиките, които провеждаме са успешни. Въпросът е да отчитаме резултати по някакви обективни критерии." - каза още министър Калфин. 

fallback
Още от България
fallback