fallback

Бизнес сътрудничество България-Сърбия

Българо-сръбски инвестиционен форум разгледа възможностите за повече сътрудничество между двете държави

20.05.2015 | 17:46 Автор: Борислав Петров

Само на час път от София се намира сръбският град Пирот, чиято безмитна зона предлага чудесни условия за бизнес. Производството е евтино, а данъците са ниски.

Още по темата

Според проучване на регистрираната в щата Калифорния, NABCC / Северноамериканско-българската търговска камара / една-трета от българските компании имат сериозен интерес към бизнес инвестиции в Сърбия. Най-голям е към развитието на лечебния туризъм, индустрията и селското стопанство. През последните месеци експерти от Българскакта агенция за инвестиции и представители на местната власт се срещат активно с много потенциални инвеститори от двете държави с готови бизнес проекти.

Точно като България преди 10 години, в Сърбия днес има потенциал за ръст на потреблението и приток на европейски фондове от предприсъединителния период. Освен това данъците са сред най-ниските в Европа, а работната ръка е хем евтина, хем качествена.

North American-Bulgarian Chamber of Commerce е основана през 1999, а от 2002 има клон в София. Организацията работи в помощ на компании от САЩ, Канада, Мексико и България.

Репортаж на Борислав Петров:

 

 

fallback
Още от България
fallback