fallback

Христо Иванов: С опозицията засега не водят преговори за промените в Конституцията

На този етап търсим съгласие в рамките на управляващото мнозинство, коментира правосъдния министър

14.05.2015 | 14:27 Автор: Мариета Иванова

Правосъдният министър Христо Иванов подчерта, че внасянето на изменения в Конституцията трябва да бъде направена от народни представители.

Всичко е в Парламента, аз участва с поддържаща роля, коментира пред журналисти Иванов, който участва в консултации във връзка с подготвянето на промени в Конституцията, предаде БТА.

Правосъдният министър подчерта, че с опозицията в момента преговори не се водят. „Разговори са водени, включително и аз съм разговарял с представители на опозицията, но на този етап търсим съгласие в рамките на управляващото мнозинство“, обясни той и подчерта, че консултациите продължават.

Иванов не се ангажира с прогноза кога е възможно да бъдат приети конституционните промени и отбеляза, че целта е това да се случи възможно най-бързо.

Пред журналисти Румен Петков /АБВ/ коментира, че от АБВ ясно са заявили, че за тях варианти, които предизвикват Велико народно събрание и третират и други промени, освен съдебната реформа, не са приемливи.

Има неща, които будят откровено безпокойство, че са за ВНС, коментира той. Петков уточни, че са се договорили разговорите да продължат.

 

fallback
Още от България
fallback