fallback

Корман Исмаилов: До средата на 2015 може да покрием годишните цели за приходите от акцизи

Това е една много голяма заявка и амбиция, но има сигнали, че може да се случи, заяви той

19.03.2015 | 21:25 Автор: Мариета Иванова

Има сигнали, че годишното изпълнение на приходите от акцизи може да бъде постигнато към средата на годината. Това заяви в предаването Денят On Air с водещ Веселин Дремджиев лидерът на Народна партия „Свобода и достойнство“ Корман Исмаилов. Той уточни, че това е една много голяма заявка и амбиция, но се наблюдава и едно много сериозно преизпълнение, както и че се „появяват скрити приходи”, които  по думите му досега „са се отичали”. В тази връзка той спомена промените в Закона за акцизите и данъчните складове, които имат за цел да затегнат контрола в сферата.

На въпрос на водещия Веселин Дремджиев дали има конфликти в Реформаторския блок Исмаилов посочи, че има „малки търкания”, и допълни, че това е нормално за една коалиция, която е на власт и особено, когато се е ангажирала да извърши реформи в  най-тежките сектори.

Попитан дали Реформаторският блок преяжда с власт, Исмаилов посочи, че „има ново управление, ново правителство”. – „Това минава през кадрите – те трябва да бъдат компетентни”, коментира той и подчерта, че за него „темата за преяждането не е тема, темата е за компетентността на кадрите и дали могат да се справят”.

Относно темата за КТБ и предстоящото влизане на временни синдици в банката с отнет лиценз Исмаилов коментира, че функцията, която се дава на временните синдици е „да разследват, да възстановяват имуществото на банката, включително и да развалят сделки”. – „Очаквам да има успех, както и да бъдат ангажирани компании, които да установят къде са отишли парите и да потърсят начини за възстановяването им”, заяви той.

По повод информацията за промяна на собствеността на Vivacom Исмаилов коментира, че собственикът с най-голям дял в телекома и КТБ- Цветан Василев, „остави впечатление, че е много добър в сделките с поставени лица”. – „Това е моето усещане от тази новина. Нещо, което е много набързо сглобено,” заяви той.

Относно изборите в Сърница Исмаилов подчерта, че традиционно този региона е бил бастион на ДПС през годините. – „Пеевски стана много сериозен фактор в този регион. В момента има едно пробуждане. Надявам се новият кмет и Общинският съвет да бъдат на ниво”, коментира Исмаилов като подчерта, че на първия тур на изборите Реформаторският блок събира над 20% от гласовете и допълни, че „към момента ГЕРБ и РБ имат едно мнозинство в Общинския съвет”.

Лидерът на Народна партия „Свобода и достойнство“ подчерта, че в „Реформаторския блок витае усещането, че правото на глас, е право- не трябва да бъде задължително”. По думите му обаче, трябва да бъдат спрени порочните практики около изборите.

 

fallback
Още от България
fallback