Какво става с военния завод "Дунарит"?

Военният министър се надява, че УС и директорът на завода ще намери начин да го оздрави

09.03.2015 | 17:24 Редактор:
Какво става с военния завод
Какво става с военния завод "Дунарит"?

До няколко месеца трябва да решим дали да удължим срока за временно отнетия лиценз на "Дунарит" или да възстановим правото му да работи, заяви на пресконференция в Русенския университет министърът на отбраната Николай Ненчев. Като член на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към МС, който взе решението, той обясни, че има много негативни оценки сред постъпилите материали за завода. Военният министър отказа да ги уточни, но допълни, че има много тежки финансови зависимости.

"Имаме един много сериозен проблем, свързан с утилизацията на боеприпаси и този проблем търси своето решение. Разчитах и направихме усилия между другото да влезем във връзка, наши служители от Министерството, но не намерихме решение. Имаме едни 190 хиляди мини, които силно ме безпокоят, които охранява МВР и продължава да ги охранява и към днешна дата ... разчитахме и на това дружество." - отбеляза министър Ненчев.

Министърът напомни, че Дунарит е частно дружество. Той се надява, че управителният съвет и директорът на завода ще намери начин да го оздрави. Николай Ненчев заяви, че на този етап решението да се отнеме лиценза на този етап не може да се отмени. Въпреки това той коментира, че ще съдейства напълно хората да запазят работните си места. Ето как министърът вижда готовността на работниците да протестират:

"Когато говорим за национална сигурност е по-важно да следваме приоритети си. Хората ще разберат." - допълни министър Ненчев.