fallback

Борисов възложил проверка на сигналите за подслушване на протестиращи

Премиерът подкрепи Германия и Франция за регулиране на мира в Украйна

08.02.2015 | 13:42 Автор: Мариета Иванова

Премиерът Бойко Борисов е възложил да бъде изготвен писмен доклад от всички служби във връзка с твърденията, че протестиращите срещу кабинета "Орешарски" са били подслушвани. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Ловеч при освещаването на ремонтирана църква в село Български извор, предаде Агенция „Фокус”.

 Борисов уточни, че до 9 февруари ще има писмен доклад, съобщава Dnes.bg. Към момента е получил отговор, че не е имало такава операция.

Премиерът коментира и планът на Франция и Германия за уреждане на конфликта в Украйна. "Абсолютно подкрепям мнението на Франция и Германия за мирно решаване, а не с оръжие на този конфликт", заяви Борисов. - „България има позиция, която е ясна и точна. Ние сме член на Северноатлантическия пакт, но в същото време изпълняваме своите ангажименти и ще го правим, но искаме да се влага разум и въпроса да се реши по дипломатически път”, заяви той.

„Разбира се, не може да не ни притеснява това, което се случва по света. Когато френският президент говори за война и така влошена ситуация, сигналите са много притеснителни. Много съм разтревожен от това, което се случва”, посочи министър-председателя.

„Видно е, че всички се тревожат”, допълни той.

Във връзка с протеста на пожарникарите, министър-председателя коментира, че когато е станал премиер, техниката е била остаряла. -„Сега вече навсякъде, почти на 100%, е подменена. Проблемите ще се решат”, увери премиера Бойко Борисов.

 

fallback
Още от България
fallback