fallback

Разглежда се мярката за неотклонение на обвинените в участие и организиране на престъпна група

В обвинителния акт на специализираната прокуратура са описани изключително тежки престъпления

17.01.2015 | 17:58 Автор: Ирина Георгиева

13-ти състав на Специализираният наказателен съд разглежда мярката за неотклонение на обвинените в участие и организиране на престъпна група. Като обвиняеми са привлечени: Мила Георгиева, сочена за създател и ръководител на групата и лицата: Михаил Георгиев, Георги Божилов, Ангел Ангелов, Мирослав Стоянов и Максим Колишев, които са сочени като участници в организираната престъпна група, съобщи агенция "Фокус".

В обвинителния акт на специализираната прокуратура са описани изключително тежки престъпления, които се предполага, че групата е вършила в продължение на няколко години. В постановлението на прокуратурата, с което те са привлечени като обвиняеми е записано, че те са извършали престъпления по чл. 115, чл.119, чл. 330 ал.2 т4 и чл.354, ал.2 т.1 от Наказателния кодекс, отнасящи се до убийства, палежи, производство и разпространение на наркотици.

Според Прокурор Вергов, подсъдимите не са извършвали тежките престъпни деяния случайно или внезапно, а със замисъл и хладнокръвие. В хода на съдебните прения специализираната прокуратура постави искане към съда да вземе спрямо обвиняемите най-тежката мярка за неотклонение –„задържане под стража“. Като мотиви прокуратурата посочи, че е налице обосновано предположение обвинените да се укрият или да извършат друго престъпление.

Защитата на обвиняемите посочи различни по вид доказателства,имащи за цел да докажат, че искането за налагане на най-тежката мярка е неоснователно и неоправдано. Предстои съдът да се произнесе с определение. 

 

fallback
Още от България
fallback