Мащабна полицейска акция срещу група за поръчкови убийства

Има задържани при операцията

14.01.2015 | 12:51 Редактор: Ирина Георгиева

В София се провежда мащабна полицейска операция, съобщи пресцентърът на МВР. При спецакцията, под ръководството на Апелативната специализирана прокуратура, има силно присъствие на маскирани полицаи на 11 адреса в различни райони на столицата. Към момента има силно присъствие на маскирани полицаи в квартал "Бояна", на метри от премиерската и президентската къща, предаде bTV.

Специализираната операция е насочена към задържането на въоръжена организирана престъпна група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества.

Към 12 часа на 14 януари са задържани поне 10 души, сред които е и доведената  дъщеря на бившия шеф на столичната митница Христо Кулишиев, Мила Георгиева, съобщи bTV, позовавайки се на източници в полицията. Георгиева е арестувана и преди - през 2013г. при акцията "Универсалните".

В специализираната полицейска акция участват над 200 служители на прокуратурата и главните дирекции „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ /Дирекция „Жандармерия“/.

Акцията продължава и в момента, коментират от МВР.