Затруднено е движението по автомагистрала „Тракия“, посока към София

Служители на „Пътна полиция“ извършват оглед

24.12.2014 | 15:54 Редактор:
Затруднено е движението по автомагистрала „Тракия“, посока към София
Затруднено е движението по автомагистрала „Тракия“, посока към София

Автомобилите си предвижват в една лента в района на магистралата след Калугерово, област Пазарджик, предаде МВР.

Мъж е ранен при пътен инцидент, станал около 13 часа на АМ „Тракия“, в участъка на 80-я километър. По първоначални данни, след удар между два автомобила, са пострадали двама мъже. Единият е прегледан на място от пристигналия спешен медицински екип. Вторият е откаран към болницата в Пазарджик с по-сериозни наранявания.

Почти по същото време в платното за движение в посока от Пловдив към София спира лек автомобил, за да провери какво се случва. От колата излизат две момчета, едното от които е ударено от движещ се автомобил. В следствие на инцидента още две коли са се ударили, пишат от агенция "Фокус".

Движението в посока към София е затруднено и се осъществява в аварийната лента. Служители на „Пътна полиция“ извършват оглед.

Двама души са загинали, а шест са ранени при катастрофи в страната в първия ден от Коледните празници, допълват агенция "Фокус". Макар голяма част от жителите на столицата и големите областни градове да заминаха за почивните дни още на 23 декември и на 24 декември движението по пътищата остава натоварено, а трафикът – интензивен. В резултат на това на територията на страната до момената са регистрирани повече от седем сериозни пътни инциденти, при които има загинали и ранени.

Мъж и жена загинаха, а други двама бяха ранени след челен сблъсък между два автомобила на прав участък край село Алтимир, област Враца.Инцидентът се е случил около 09.00 часа, като причините за катастрофата все още се изясняват. Около 11.00 часа жена пострада при сблъсък между товарен и лек автомобил на околовръстния път в столицата при разклона за град Нови Искър.

В рамките на един час на Автомагистрала „Тракия” станаха пет пътнотранспортни произшествия.

По-сериозен пътен инцидент е станал и на разклона за Велинград на главен път София - Бургас. При сблъсък на два леки автомобила е пострадал един човек, който е транспортиран в МБАЛ - Пазарджик. Патрули на КАТ „Магистрална полиция“ регулират трафика по магистрала „Тракия“ в пазарджишкия участък.