fallback

БСП остава опозиция

Миков каза, че БСП – лява България ще гласува против кабинета на Бойко Борисов

05.11.2014 | 15:40 Автор: Ирина Георгиева

След консултациите при президента Росен Плевнелиев – от БСП отново потвърдиха, че остават опозиция в 43 НС и призоваха всички партии, които ще бъдат извън властта, да го заявят категорично. Лидера на социалистите Михаил Миков бе категоричен ,че партията му няма да подкрепи дясната управленска програма на ГЕРБ и Реформаторския блок, която според него не можела да даде перспектива за развитие на страната. Миков каза още, че БСП – лява България ще гласува против кабинета на Бойко Борисов.

Пред държавният глава представителите на втората по големина партия в Парламента са заявили, че ще работят за премахване на плоския данък, който те въведоха и спиране на ръста на възрастта за пенсиониране.

"Как да гласуваме за това правителство?  Вие имате много развито чувство за хумор, ние сме опозиция. За нас разбирането за коалиция е, че всички, които подкрепят управлението са участници в тази коалиция - това трябва да е ясно. Едни подписват споразумения, други се присъединяват към програма, трети легално или нелегално участват и подкрепят някои неща. Трябва да са ясни нещата пред гражданите, за да има доверие в политиците." - коментира Миков.

 

fallback
Още от България
fallback