fallback

Болницата в Русе със задължения и просрочени плащания

02.07.2014 | 18:42

Многопрофилната болница за активно лечение в Русе както други лечебните заведения в страната има разклатено финансово "здраве". От болницата потвърждават за задължения, а лекари и пациенти са силно притеснени.

Русенската болница има задължения, все още има и просрочени плащания, обясниха от ръководството. Но не разкриха точните суми.

Д-р Емил Миланов казва, че екипът е притеснен, защото "това би се отразило в една степен по отнощение на лечението на пациентите, а от друга страна по отношение на нашето заплащане".

Още по темата

Липсата на средства влошава качеството на лечение, смята и д-р Емил Миланов: "Много често получаваме отказ на някои от медикаментите или пък сме принудени да избираме по-евтиния вариант на медикаменти, които не винаги са успешни".

Д-р Цветан Данев обяснява, че липсата на достатъчно лекарства влошава качеството на лечението, налага се да се работи с по-остарели апарати.

Заради недостиг на пари млади кадри в русенската болница липсват.

Д-р Цветан Данев признава, че на трима души над 60 години в отделението има само един млад лекар.

"Мотивацията ми е професионална реализация в бъдеще", казва д-р Пламена Огнянова. "Надявам се да е в България и да се промени системата на финансиране на здравеопазването", добавя тя.

Засега лекарите в Русе получават редовно заплата, но са притеснени, че кризата в здравеопазването може да засегне и техните възнаграждения.

 

fallback
Още от България
fallback