fallback

Стойчо Стойчев: Станишев елиминира опцията да му бъде искана оставка

Нито една нормална политическа партия не сменя ръководството си в предизборна ситуация, коментира политологът

14.06.2014 | 10:24 Автор: Мариета Иванова

Сергей Станишев елиминира опцията да му бъде искана оставка с обявяването на позицията на БСП по темата за предсрочните парламентарни избори, коментира в предаването Денят On Air с водещ Веселин Дремджиев политологът Стойчо Стойчев. Експертът поясни, че в предизборна ситуация нито една нормална политическа партия не сменя ръководството си. По думите му изказването на лидера на левицата за провеждане на предсрочни избори възможно най-скоро, дори в края на юли, е изпратило сигнал, че „няма да подаде оставка”.

Стойчев коментира още, че в момента БСП се намира в електорално недобра кондиция, тъй като има отлив на избиратели. Той посочи, че подобна тенденция се наблюдава и при другите политически партии, включително и при ДПС, които загубили традиционни избиратели в силни за движението региони като Кърджали, Шумен и Търговище. –„Там имат загубени гласове в сравнение с 2013,” коментира политологът.

 На въпрос дали протестите срещу кабинета са имали смисъл, Стойчев подчерта, че въпреки че не е довело до оставка на кабинета, общественото недоволство през последната една година е държало в напрежение управляващите. По думите му протестите са изострили вниманието към дейността на управляващите и по този начин са предотвратени много корупционни действия.

Политологът подчерта, че е прекалено рано да се прогнозира кой би спечел  евентуални предсрочни избори през септември и подчерта, че това зависи от избирателната активност. По думите му при висока избирателна активност е възможно да има политически избрано управление. При ниска обаче- ще надделее купеният вот, коментира още експертът. Той подчерта още, че според него избирателната активност ще е нормална и до урните ще отидат около 3.8 млн. души.

 

fallback
Още от България
fallback