fallback

Йовчев: Партиите, които подкрепят кабинета, да решат колко да е дълъг животът му

Действията на правителството в следващите дни трябва да са в една посока - максимално отговорно да изпълняваме задълженията си, коментира вътрешния министър

11.06.2014 | 12:17 Автор: Ирина Георгиева

Решението за това колко да бъде дълъг животът на това правителство трябва да бъде взето от политическите партии, които го подкрепят. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред журналисти след края на заседанието на кабинета, предаде БТА.

"Мисля, че в момента текат такива процеси, нека да ги изчакаме спокойно. Действията на правителството в следващите дни трябва да са в една посока - максимално отговорно, съвестно, мотивирано и концентрирано да продължим да изпълняваме задълженията си, защото те приключват тогава, когато встъпи в длъжност следващ министър от служебния кабинет."

Йовчев коментира, че такава ситуация не може да не се отрази негативно на администрацията.Той допълни, че ще направи така, започнатите реформи да бъдат подготвени за довършване от следващия, който седне на това място

„Ние казахме, че искаме избори във възможно най-кратки срокове. Според мен юли месец технологично е невъзможно, но

Още по темата

всички дати, които са максимално бързи и близки, които да създадат предпоставки за бързи избори, трябва да бъдат обсъдени“, заяви заместник-председателят на парламента Мая Манолова.

Корнелия Нинова на свой ред коментира пред журналисти подадената оставка от поста заместник-председател на Парламентарната група на „Коалиция за България“ като посочи, че това е принципно решение. - „Много колеги на пленума призоваха всеки да си понесе отговорността. Това е и мое мнение“, заяви Нинова.

fallback
Още от България
fallback