fallback

Александър Маринов: С това ръководство БСП ще претърпи още по-голяма загуба

25 години избори през август не сме правили, но всичко може да се случи, заяви политологът

11.06.2014 | 11:40 Автор: Мариета Иванова

С това ръководство БСП ще претърпи още по-голяма загуба, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air политологът Александър Маринов. Той посочи още, че за 25 години избори през август не са правени, „но всичко може да се случи“. По думите му „това припряно бързане е плод на желанието настоящото ръководство на левицата да запази властта“. С коментар по темата се включи и депутатът от „Коалиция за България“ Спас Панчев.

Той посочи, че още в края на миналата седмица парламентарната група на „Коалиция за България“ е обсъдила обстановката и тогава е било взето решение „да се отиде на избори във възможно  най-кратки срокове“. Панчев заяви още, че на Националния съвет вчера при едни доста бурни разисквания са обсъдени кадрови промени, отиването на избори и как да се подготвят.

„Националния съвет даде мандат на лидера Сергей Станишев да направи необходимите промени в Изпълнителното бюро и в ръководството на Националния предизборен щаб, както и да участва в преговорите с коалиционните партньори и в разговорите с президента във връзка с провеждането на предсрочни избори“, коментира депутатът.

По думите на Панчев „може би най-големите проблеми между БСП и ДПС бяха заради кадрови назначения“.

 

fallback
Още от България
fallback