fallback

Станишев: БСП иска избори незабавно- до края на юли

Лидерът на левицата призова след вота на недоверие кабинетът да подаде оставка

10.06.2014 | 14:51 Автор: Мариета Иванова

Честната позиция е изборите да са незабавно, до края на юли, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пленума на левицата, предаде Dnes.bg.

Той допълва, че избори през юли са възможен и реалистичен вариант, който по думите му е най-добрият вариант за страната. Преди дни на пресконференция Станишев се обяви за избори в ранната есен, но не и незабавно.

Днес Станишев каза, че България няма нужда от правителство и парламент „на изкуствено дишане“, а от решения, които да доведат до необходимото за хората успокояване.

Според него ситуацията на нестабилност е най-голямата опасност за страната и България не може да си я позволи.

„Час по-скоро трябва да дадем на хората правото да се произнесат какъв да бъде следващият парламент“, изтъкна той.

Станишев каза, че утре в дебатите по вота на недоверие за финансовата политика левицата трябва да защити правителството.

„ГЕРБ нямат никакво право да размахват назидателно пръст нито на нас, нито на правителството“, изтъкна той.

Станишев заяви обаче, че в следващите седмици ще очаква премиерът и министрите да защитят своето достойнство и своята работа.

Лидерът на БСП призова още след вота на недоверие  кабинетът да подаде оставка.

Още по темата

"След като ДПС заяви позицията си, не можем да носим сами отговорността за правителството. Нито министрите, нито премиерът заслужават да носят отговорността при липсата на политическа подкрепа", заяви Станишев. Той призова още министрите и премиерът да защитят на дебатите по вота направеното от тях. - "Днес няма какво да губят, могат само да спечелят от истината", отбеляза лидерът на левицата.

fallback
Още от България
fallback