По-рано от 16 август не може да има избори, категорични са юристите на Кунева

Вот през юли е възможен, ако не се спазва конституционната процедура, заяви заместник-председателят на „България на гражданите“

10.06.2014 | 17:09 Редактор: Мариета Иванова
По-рано от 16 август не може да има избори, категорични са юристите на Кунева

Предсрочни парламентарни избори не могат да се проведат по-рано от 16 август, дори да бъде подадена оставка в петък, категорични са юристите на Движение „България на гражданите“.

Провеждане на избори през юли е възможно, ако не бъде спазена конституционната процедура да се назначи Служебно правителството, посочи заместник-председателят на движението Йонко Грозев. Той допълни, че подобен опит на БСП би бил грубо погазване на Конституцията и по думите му подобни опити за избягване на служебно правителство показват, че БСП не знае какво прави.

Лидерът на „България на гражданите“ Меглена Кунева на свой ред коментира, че „бързането“ на лидера на БСП, поискал провеждане на предсрочни избори възможно най-скоро – до края на юли, издавало паника.

Станишев първо излиза с призиви за въвеждане на задължително гласуване, няколко дни по-късно иска избори, на които хората няма да излязат да гласуват, защото са в отпуск, подчерта Меглена Кунева, цитирана от БТА.