Шофьори продължават да отказват тестове за алкохол и наркотици

Съставени са 3106 фиша и 694 акта

30.04.2024 | 14:54 Редактор: Искра Ангелова
Шофьори продължават да отказват тестове за алкохол и наркотици

11 615 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 13 530  водачи и пътници. Съставени са 3106 фиша и 694 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 21 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 12 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а девет - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 водачи, шестима са отказали тестване.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


4
51 rate up comment rate down comment 1
Койчо
преди 2 месеца
До кога тази организирана престъпна група ще тероризира мирните граждани Сигнализирай за неуместен коментар
3
16 rate up comment rate down comment 2
Дедо
преди 2 месеца
Искаме Европа, Ами хайде да е европейско - да се криминализира пияни и нарко шофьори Сигнализирай за неуместен коментар
2
43 rate up comment rate down comment 0
Водач
преди 2 месеца
Като виждаме полевите тестове и че не може елементарно хапче да си пил ги оправдавам но задължително трябва да е в лаборатория и както в Европа резултата до седмица ме след година.как ще преживе човек с отрицателен тест и година без работа ,някой интерисува ли се или само данъци Сигнализирай за неуместен коментар
1
44 rate up comment rate down comment 0
Боян Донев
преди 2 месеца
Хубаво е, че хващат пили алкохол и наркотици. Ама какво става с фалшивите положителни проби, когато излизат при лекарства? Арест, обиск вкъщи, отнета кола и 11 месеца чакаш кръвния тест! Това е безумие! Сигнализирай за неуместен коментар