Коледните бисквитки могат да зарадват всеки за празниците. Понякога колкото и да се стараем, те просто не бухват.
Неправилна температура на маслото/мазнината
За разлика от прекалено топлото масло, това със стайна температура може лесно да се аерира в процеса на кремообразуване, което помага на бисквитките да станат пухкави и леки. Затопленото в микровълновата фурна масло ще бъде нещо средно между разтопено и омекнало и няма да може да задържи толкова много въздух.
Недостатъчно време за охлаждане
Охлаждането на тестото за бисквити преди печене може да попречи на мазнината да се разтопи твърде бързо във фурната, което води до плоски бисквитки. Бъдете търпеливи и оставете тестото си да престои в хладилника за препоръчителното време, отбелязано в рецептата, преди да го изпечете.
Премесване на тестото
Прекомерното месене на тестото за бисквитки създава допълнителен глутен, като се получава по-твърда, по-плоска бисквитка. Когато интегрирате мокрите и сухите съставки, разбърквайте само докато те се комбинират – не по-дълго от необходимото. Не се притеснявайте, ако са останали няколко ивици брашно!
Четете повече в tialoto.bg.
Снимка: Pexels