Вредни навици забавят метаболизма и затрудняват отслабването

Сънят е един от най-важните фактори за свалянето на килограми

16.10.2024 | 12:35 Редактор:
Драстичното ограничаване на калориите всъщност забавя сериозно метаболизма.
Драстичното ограничаване на калориите всъщност забавя сериозно метаболизма.

Метаболизмът се нуждае от специални грижи, за да функционира добре и да се ускори. Вредни навици, които не осъзнавате, могат да го забавят и да затруднят отслабването. Някои ежедневни навици предизвикват забавяне на обмяната на веществата, което затруднява контрола на теглото и разграждането на мазнините.

Липса на сън

Сънят е един от най-важните фактори за метаболизма. От него зависи правилното протичане на обмяната на веществата. По време на сън се отключват специфични процеси, някои от които имат именно задачата да разградят хранителните вещества и да ги подредят по правилния начин в организма ви. Ако не спите достатъчно, тези механизми се нарушават драстично, което пречи на метаболизма и респективно на отслабването.

Нямате постоянен режим на хранене

За да имате редовен и бърз метаболизъм, качествено разграждащ хранителните вещества, трябва да имате постоянен режим на хранене. Организмът се научава кога ще постъпят хранителни вещества в него и се подготвя за това подобаващо. Когато се храните нередовно обърквате механизмите на метаболизма, което всъщност го забавя.

Приемате твърде малко калории

Драстичното ограничаване на калориите всъщност забавя сериозно метаболизма. Ако гладувате в стремежа си да отслабнете или сте ограничили приема на калории до бедни на хранителни вещества храни, това ще забави обмяната на веществата. За да ускорите метаболизма всъщност трябва да се храните и да се движите достатъчно.

Четете повече в az-jenata.bg

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 1365 гласа

Снимка: Freepik