fallback

Здравословна закуска с 200 калории, с която отслабваме

Бърза, лесна и засищаща

10.09.2024 | 22:13 Автор: Елеонора Танева

Закуската не случайно е сочена като едно от най-важните хранения през деня. Тя дава енергия, която ни е нужна през деня, за разлика примерно от обилната вечеря, скоро след която си лягаме.

Има разлика дали просто ще напълним корема си с баничка, кифла  или със здравословна закуска, която дава много енергия, спомага за контрола и баланса на кръвната захар, холестерола, а заедно с тях и помага за регулирането на теглото. 

Бърза и здравословна закуска са овесените ядки (150 г), комбинирани с 3 лъжици семена от чиа, лъжица кленов сироп, чаена лъжичка канела, шепа пресни боровинки и 20 г натрошени бадеми.

Ако пък сте почитател на по-питателните закуски един омлет с билки и запечени домати е точно за вас. 

Порция омлет с домати има само 200 калории, което я прави идеална за поддържане на красива фигура.

Необходими продукти:

4 яйца 1 чл. зехтин 3 разрязани наполовина домата магданоз босилек

Начин на приготвяне: 

Първо изпечете доматите с разреза надолу върху тиган с незалепващо покритие, в който сте сложили зехтина. Разбъркайте яйцата през това време. Извадете запечените домати в чинии. Изсипете яйчената смес в тигана и разбъркайте внимателно с дървена лъжица, така че яйцето, което лежи на дъното на тигана, да се движи, за да може несготвеното яйце да изтече. Спрете да разбърквате, когато е почти готово, за да стегне във форма за омлет. След това разрежете и добавете в чиниите със запечените домати.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback