Йога упражнения срещу мазнините на корема

Стремете се да изпълнявате 10 до 15 цикъла поздрави към Слънцето всеки ден

16.08.2024 | 13:03 Редактор: Искра Ангелова
Тази поза подобрява гъвкавостта.
Тази поза подобрява гъвкавостта.

Йога упражненията набират все по-голяма популярност както у нас, така и по света. А ползите от тях са отдавна доказани. Оказва се, че има и такива упражнения, които ни помагат да топим мазнините на корема.

Пълна поза лодка (Навасана)

Навасана е популярно упражнение, което укрепва коремните мускули и помага за развитието им. Това обаче е трудно упражнение, така че ако сте начинаещ, започнете с по-прости движения и продължете с това по-късно.

За да практикувате, започнете със седене на пода. Дръжте краката си прави пред себе си със свити колене. Облегнете се малко назад, докато постепенно повдигате краката си във въздуха. Изпънете ръцете си пред себе си на височината на раменете. Ангажирайте коремните си мускули и усетете как гръбнакът ви се разтяга. Задръжте тази поза толкова дълго, колкото можете. Върнете се в изходна позиция и починете за няколко секунди, преди да повторите.

Поздрави към Слънцето (Сурия Намаскар)

Поздравите към слънцето са поредица от йога пози, които създават поток от движение, разтягане и укрепване на множество мускулни групи. Комбинацията от навеждания напред, напади и обърната надолу кучешка поза стимулира кръвообращението, засилва метаболизма и подобрява гъвкавостта. Стремете се да изпълнявате 10 до 15 цикъла поздрави към Слънцето всеки ден, за да се справите с упоритите мазнинки на корема.

Поза стол (Уткатасана)

Позата на стола е предизвикателна изправена поза, която е насочена към квадрицепсите, глутеусите и основните мускули. Сядайки обратно във въображаем стол и повдигайки ръцете над главата, вие ангажирате множество мускулни групи и повишавате сърдечната честота, което води до увеличен разход на калории. Задръжте позата за 30 секунди до една минута, като поддържате равномерно дишане.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels