fallback

Полезни междинни закуски за енергия през целия ден

Важно е те да са съобразени с общия калориен прием

25.06.2024 | 08:28 Автор: Деси Николова

Междинните закуски са важни за здравословното хранене и тренировките, като дават енергия и ценни хранителни вещества за разграждането на мазнини, метаболизма и мускулната маса. Важно е закуските да са съобразени с общия калориен прием, за да не натоварват и провалят усилията за постигане на желаната фигура. Закуски от тесто, захар и преработени храни са лош избор, защото са калорични и нездравословни, без да дават енергия, което води до глад и излишни калории. Вижте три идеи за полезни междинни закуски, пълни с енергия и ценни хранителни вещества.

Фъстъчено масло с ябълки 

Нарежете една ябълка на колелца. Намажете всяко колелце с малко фъстъчено масло. Тази прекрасна междинна закуска не само ще ви засити за часове, но ще достави на организма ви енергия, витамини от група В, фибри, магнезий, здравословни мазнини.

Скир с горски плодове или банан

Скирът е вид исландско кисело мляко, което по съдържание на калории не се отличава от нашето традиционно кисело мляко. Приблизително съдържат по 62 до 64 калории на 100 грама. Онова, което отличава скира от киселото мляко, е по-високият му състав на протеини и по-бедното наличие на мазнини. Това го прави отличен избор за трениращи и активно спортуващи хора, които се опитват да поддържат фигурата и мускулите си. Добавете към него половин банан или щедра шепа горски плодове. Те ще донесат невероятни антиоксиданти, минерали, витамини, фибри, калий към междинната ви закуска.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback